znak

Obec Lichkov

Lichkov je podhorská obec, která leží v nadmořské výšce 560 metrů nad mořem u státní hranice s Polskou republikou, leží za jižním břehem Kladské kotliny, ze které vanou do Čech silné, studené severní větry

Chci vědět víc

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Úřad > Úřední deska > Koronavirus - Usnesení Vlády České republiky č. 69/2020 o vyhlášení nouzového stavu a spol.

Koronavirus - Usnesení Vlády České republiky č. 69/2020 o vyhlášení nouzového stavu a spol.



Vyvěšeno: 12. 3. 2020
Sejmuto: 14. 4. 2020

     Vážená paní, vážený pane,

Vláda České republiky s účinností od 12. března 2020 od 14 hodin přistoupila k vyhlášení nouzového stavu. Jedná se jednoznačně o mimořádné a potřebné opatření, jehož cílem je maximalizovat ochranu veřejného zdraví a především usnadnit zásobování obyvatelstva ochrannými pomůckami a dezinfekcí.

Jedná se také o zjednodušení všech procesů uvnitř státu. Tento pojem může sám o sobě vytvářet v lidech různé představy, avšak jde především o urychlení krizového řízení na všech úrovních státu. Vláda nyní může přijímat opatření s ukládáním povinností pro právnické, ale i fyzické osoby.

Osobně bych chtěl apelovat na všechny občany nejen Pardubického kraje, aby dodržovali základní hygienické zásady a snažili se být maximálně zodpovědní ke svému okolí.

V tuto chvíli není důvod k panice, ale je důležité, abychom všichni vnímali, že toto opatření je potřebné pro ochranu zdraví nás všech.

JUDr. Martin Netolický, Ph.D., v.r.

hejtman a předseda Bezpečnostní rady Pardubického kraje

 

Nouzový stav

Znovuzavedení ochrany hranic a krizová opatření


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 14. 03. 2020 8:32